2016. július 7., csütörtök

Popcorn jelentések: Az ember, akit Ovénak hívnak

Gyors leszek, rövid és velős. Tegnap (július 6-án), az Animus Kiadó jóvoltából és kedvességéből alkalmam nyílt premier előtt megtekinteni a szívem csücske Backman könyvből készült filmet.

Sokkal jobb lett, mint, amit vártam, mert bevallom, nem vártam semmit. Illetve nem sokat. Sajnos kliséig unott tény, hogy legtöbbször úgy vagyunk, és vagyok én is a könyvekből készült filmekkel, hogy jó-jó, szép-szép, na de na... Nem az igazi. Mert az a könyv. Nyilván. És ennek ellenkezőjét most sem fogom állítani, de azt igen, hogy nézzétek meg a filmet is, mert érdemes! :)

Hogy miért? Íme a szummázott okaim, aztán mindenki döntse el magának... :)




~ Először is: a hangulat nagyon el lett találva, teljesen, és szinte az első percek után visszaröpített az otthonos sorok közé. Fekete, abszurd humorral fűszerezett szívfacsarás. Ön- és világiróniával, társadalom-görbetükörrel orron pöckölés. Szeretjük? Szeretjük! :)

Rolf Lassgard
~ Másodszor is: a színészek és színésznők (legtöbbje) is nagyon el lett találva. Bár Ove egy darabig idegen volt nekem, pedig hát egy az egyben ilyen a fizimiskája, de úgy a tizedik perctől, és első tudjátokmilyen kísérletétől kezdve már nem is tudom máshogy elképzelni. Rolf Lassgard az igazi Ove! :) Huncut, sunyi, zsémbes, utálom-szeretem-imádom! A fiatal Ove is remek Filip Berg-nek köszönhetően. Akit még nagyon kiemelnék, mert talán még Ovénél is tökéletesebb volt a szememben, a Parvaneh-t alakító színésznő, Bahar Pars. Ahogy a nagy (Backman) könyvben meg van írva! :) A Sonját alakító Ida Engvoll pedig egyszerűen szexi! Bájosan szexi. Női szemmel is. Van ilyen, na! :)


Filip Berg, Bahar Pars, Ida Engvoll
~ Harmadszor is: a macska. A macska. A Macska. A MACSKA! Most sok követőt fogok veszíteni, de sajnos én nem rajongok túlzottan a macskákért (kéretik jegyzőkönyvbe venni, hogy Ove sem rajongott, aztán mi lett a vége...), de ez a cica, én nem tudom milyen fajta vagy hol találták, de egy ilyen KELL nekem is! Nem leltem még róla képet, de biztos, hogy a következő napokban el fogja árasztani az étert ez az éteri cicamica.

Kép forrása: Pinterest
~ Negyedszer is: igaz, ami igaz, eléggé megkopott már a könyv pontos és részletes cselekménye, de amennyire emlékszem, hűek maradtak a bibliához, annak, aki szintén elég régen olvasta már, kellemes frissítő lehet, szépen és könyvhűen visszahozza a történéseket


Kép forrása

~ Sokadszor is: úgy álltam fel a székből, hogy legszívesebben újra elolvasnám a könyvet, és hát ez sem egy elhanyagolandó hatás. Remélem sokan kedvet kapnak Backmanhoz, és a csoda továbbterjedhet! :)


Kép forrása

~ Bár valamennyire spoilereztem itthon, anno még a könyv őrületem idején, így is bizton állíthatom, hogy annak is abszolút kerek egész szórakozás, aki nem ismeri a regényt. Párom jókat derült mellettem. Tesztelve, kipipálható ez is.

Szumma szummárum, én azt mondom, irány a moziba be! Előtte vagy utána a könyvvel se felejtsetek el közelebbi kapcsolatba kerülni! ;)





Ove, a macska, egy Saab és egy jó sáfrányos rizs legyen veletek, na meg a mozi popcornosan ropogó sötétje,
Miamona

4 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Arra a macskára meg, amibe te is beleszerettél, igazán kíváncsi vagyok! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd meg a filmet! ;) Persze ne csak ezért... :)

      Törlés
  2. Legközelebb tudni fogjuk, ki kicsoda :D jó volt, tényleg jó, komolyan nagyon örültem, hogy nem rontották el...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem te gyanús voltál :P De előtted mondtam a nevem másnak, és nem volt reakció, ezért elbátortalanodtam :D Na meg épp egyedül voltál... :) Next time! ;)
      Én is nagyon örültem, tényleg nem rontották el, sőt! :) Ezentúl mindig így megyek moziba, nulla elvárással, innen már csak nyerni lehet :)

      Törlés