2014. szeptember 11., csütörtök

Helló szeptember!


(Forrás: pinterest.com)

Gondoltam egyet, és kicsit körülnéztem milyen könyveket várhatunk szeptemberben, és mivel találtam párat, amik érdekesnek, ígéretesnek tűnnek, gondoltam megosztom veletek is, hátha szolgálhatok némi újdonsággal...


Az első, amin megakadt a szemem Sara Rattaro: Tökéletlen Szerelem című regénye. A borító egy kicsit giccses, de a hölgy olasz, márpedig Miamona eddig nagyon szereti a jó kis olasz regényeket, és a fülszöveg is ígéretesen hangzik. Első blikkre nekem kicsit Jodi Picoult-s, de még Cecelia Ahern is eszembe jutott. Szeretem a gyerekekről-felnőtteknek történeteket. Főleg, ha különleges gyerekekről van szó. Persze tudom, mindegyik az... Nagyon szeretek elmerülni a kis különleges világukban. Nem olvastam még az írónőtől, bevallom idáig nem is találkoztam a nevével, de most már kíváncsian várom.

Várható megjelenés: 2014. szeptember 22.
Kiadó: Athenaeum 
Fülszöveg: Létezik egy család a csend fogságában, egy látszólag átlagos olasz família. Alberto a negyvenes éveiben járó tisztes édesapa és odaadó férj. Sandra immár húsz éve hűséges társa, gyermekeit foggal-körömmel védelmező anyatigris. Alice szépséges, a szárnyait bontogató kamaszlány. Matteo pedig, a legkisebb családtag, sakkzseni. És hallássérült. Sara Rattaro második regényében lírai érzékenységgel mutatja be, milyen az, amikor egy gyermek különleges figyelmet igényel, s amikor egy fogyatékosság nem csupán korlát, hanem ajándék is. Amikor egy szerelemből eltéphetetlen kötelék lesz, négy emberből pedig egy egész. De mi történik akkor, ha valamelyikük kitörni vágyik az önként vállalt édes börtönből? Ha egy soha be nem teljesült első szerelem kísértés formájában bekopogtat az ajtón? A Tökéletlen szerelem az emberi természet legmélyére hatol és az örök kérdést boncolgatja: a választás a tiéd.

A második, ami felkeltette érdeklődésemet David Levithan: Nap nap után-ja. Szégyen, vagy nem, de nekem az ő neve se mond semmit. Viszont a szinopszisról két kedves emlék jutott rögtön eszembe. Egy könyv, na kitaláljátok melyik? Hát persze, hogy Az időutazó felesége, nektek nem? És egy film, ezt sem nehéz kitalálni: Időről időre. Szegény regény máris ilyen nagy elvárásokkal indul nálam, de ha kicsit is eléri, azt hiszem van esélye, hogy bekerüljön a kedvencek közé. Majd meglátjuk, én mindenesetre drukkolok neki! :)

Várható megjelenés: 2014. szeptember 23. 
Kiadó: Maxim
Fülszöveg„A" sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe! Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A" Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A" jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni. David Levithan az írói képzelet új távlatait nyitja meg. A szerző feltárja az olvasó előtt egy magával ragadó történetben „A" életének és szerelmének bonyolultságát, melyből kiderül, vajon Rhiannon képes lesz-e igazán szeretni a mindennap valaki más testében formát öltő „A"-t.
Rachel Joyce: Ellopott pillanat borítója engem megvett kilóra! Titokzatos, ódon, antik, sejtelmes, lágy, pitypangos. Ráadásul a Harold Fry valószínűtlen utazása is erősen váró- és kívánságlistás, és úgy látom ideje lenne belehúzni, mert máris itt a következő könyve. :) A fülszöveg kicsit olyan nesze semmi, fogd meg jól, nem sokat árul el, de azt nagyon titokzatosan teszi. Kicsit YA szaga van, de talán ennyi még belefér. Akaromakarom! :)

Várható megjelenés: 2014. szeptember 23. 
Kiadó: Maxim

FülszövegByron Hemmings hétköznapi reggelre ébred: iskolai egyenruhája a szék hátán hever, a húga veszekszik vele a reggelinél, odalentről hallja anyja cipőjének kopogását a konyhából. Amikor aztán hármasban elindulnak otthonról, és a tavaszi reggel sűrű párája veszi körbe őket, minden megváltozik. Csak egyetlen szörnyű pillanat, és valami olyan váratlan dolog történik, hogy Byron egész élete kizökken. Az édesanyja mintha észre sem venné, de a tizenkét éves Byron érti, hogy attól a pillanattól fogva már semmi nem lehet ugyanaz. Mi történt, és ki az oka? Napok, hetek telnek el, és Byron tökéletes világa megrázkódik. A szüleiben nem bízhat, ezért legjobb barátjával, Jamesszel szövetkezik, és a két fiú tervet kovácsol…

Jó, igen, valószínűleg már mindenki hallott róla, de mint örök Együtt lehetnénk rajongó nem hagyhatom említés nélkül az új Anna Gavalda regényt, ami magyarul az Édes életünk címet kapta. (És szívből remélem, hogy nem csak azért, hogy több olvasója legyen a bizonyos hasonló című, agyhalasztó műsor miatt). Fülszövege alapján igazi mai, fiatalos, lendületes sztorinak tűnik. És persze franciának. :) Jobban mondva két, lazán kapcsolódó kisregényről van szó. Hát, kíváncsian várjuk!

Várható megjelenés: 2014. szeptember 24. 
Kiadó: Magvető
FülszövegMathilde 24 éves. Hivatalosan művészettörténet szakos egyetemi hallgató. Valójában a sógorának dolgozik, és a munkája leginkább abban merül ki, hogy álnéven kommentelget különböző honlapokon. A nagyvárosi fiatalok tipikus életét éli. Bulizik, pasizik, lazul. Aztán egyszer elhagy egy tekintélyes összeget, és ez – különösképpen a pénzt megtaláló férfi – megváltoztatja az életét. Yann 26 éves. Bár egyetemet végzett, egy bemutatóteremben dolgozik, ahol kis koreai háztartási robotokat prezentál az érdeklődőknek. Már két éve él együtt a barátnőjével, akivel egyre hűvösebb a viszonya. Egy majdhogynem vadidegen házaspárral kell elbeszélgetnie, hogy rájöjjön, valamit nagyon elrontott az életében. Hogy mi a közös a két párizsi fiatalban? Nem találják a helyüket, és lassan már elmenne mellettük az élet a maga kihívásaival, amikor… Anna Gavalda két – egymáshoz lazán kapcsolódó – kisregénye szórakoztatóan és elgondolkodtatóan szól a 21. századi fiatalok égető problémáiról, két kor- és kórtörténetet nyújtva az olvasónak. Hősei kiútkeresők, vagy nagyobb szavakkal: az élet értelmét kutatják.

Hát most így hirtelen ennyi, remélem találtok kedvetekre valót a felsoroltak közül.

További szép, (könyv)esős szeptembert mindenkinek! :)


(Forrás: pinterest.com)

4 megjegyzés:

  1. Én is pitypang <3!
    Jaaaa, könyvek? :)- talán az utolsó kettő. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd... egy pitypangos borítóval én már a markukban vagyok... túl könnyen adom magam :D

      Törlés
  2. Jó kis könyvek, engem is érdekel több! Nahát, a pillés olaszt még nem láttam sehol! :) Mondjuk tényleg, kicsit giccses a borító, bár el tudom képzelni élőben, hogy szép, meg jó lenne kivágva, előlappal, hogy alatta egy teljes kép a párról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, igen, tényleg, az jól mutatna. Na majd meglessük élőben! :)

      Törlés