2013. február 23., szombat

Zsöllye jelentések - Janika

(google.hu)

A Játszd újra Samen felbuzdulva megindultunk a komédia lejtőjén” és a Pesti Színháznál még meghittebb Karinthy Színház fogadott minket tárt karokkal egy feledhetetlen  este erejéig, melynek középpontjában nem más volt, mint: Janika.  



(Forrás: karinthy.szinhaz.org)


Itt már rögtön jól kezdődött, mikor is Nyertes Zsuzsa színművésznővel egy sorban foglaltunk helyet és ironkodva-pironkodva szerettünk volna bejutni a helyünkre. :) Az iróniák sorozata pedig folytatódott, sőt szenzációs fordulatokat vett a színpadon.

Aznap este megnehezítette a színészek helyzetét, hogy az Adorján színigazgatót alakító Fazkekas István sajnos megbetegedett, de, hogy ne maradjon el az előadás, maga a rendező, akinek egy amúgy kisebb szerepe lett volna, Honti György magára vállalta. Le a kalappal a profizmusért, amiért mindebből semmit sem lehetett észrevenni. Honti György pedig nem csak rendezésben erős. :)

Történet: (Vigyázat, kissé spoileres!): Egy fiatal színésznő, akinek kisfiú szerepet ajánlottak fel, játékból gyermekjelmezbe öltözik. Így talál rá 13 éve Amerikában élő férje, aki azt hiszi, hogy saját, sosem látott kisfiával találkozik. (Forrás: port.hu)

Itt csak az az egy tanácsom van, hogy aki a tartalmat olvasva lemondóan cöccög, ne tegye. Magával szúr ki. És még a három felvonás se riasszon el senkit. Nálam az első, bevallom, hogy ráhangolódással telt, és volt bennem némi kétely, hogy ajjaj... De a második, harmadik úgy ment el, mint a gyorsvonat.
Bodrogi Gyulát azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom. Tökéletes értetlenkedő nagypapi volt, akihez nem véletlenül passzol hű társnak Vojt Ági, akinek gondolatai, megannyi nőhöz híven, mindig előbb járnak, mint a nyelve. És voltak bizony meglepetést okozó színészek, színésznők is. A családhoz nőtt hűséges öltöztetőnőt, Malvinkát alakító Margitai Ágit nagyon szívembe zártam. Játéka meggyőző, öniróniája fergeteges. Szánom-bánom, de Mihályfalvi Balázs neve nem sokat mondott, mikor megláttam képen ki ő, akkor is csak felszisszentem, mert eszembe jutottak a Jóban rosszbanból még az unokahúgom mellett elcsípett részek... Igen, ő a rosszfiú. Na mondom, ebből mi lesz... Hát az lett belőle, hogy igen, itt is ő volt a félig rosszfiú, aki nem mellesleg remek színész, csak megélni is kell valamiből... :)



Bíró Kriszta épp mint Polgár Gizi (google.hu)

A főszereplő, aki egyszerre volt Polgár Gizi és Janika Bíró Kriszta arca innen-onnan ismerős volt, közelebbről azonban eddig nem volt szerencsém hozzá. Nagy kár... Eddig nem is tudtam, mit veszítettem. Ő tette ugyanis a darabot számomra feledhetetlenné. A „felszínes” komédiát, néhol már-már olyan drámai mélységekbe volt képes vinni, hogy csak megbabonázva néztem. Néha magam sem tudtam mi a műfaji megkötése a darabnak, de nem is érdekelt. Ha másért nem is, ő érte érdemes megnézni. De ez a mondat nem állja meg a helyét, mert igenis, másért is érdemes.
Nálam csillagos 10-est kap, az biztos! 

További részletek: itt

További Zsöllye jelentések pedig: itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése