2013. január 18., péntek

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

(weheartit.com)

Nincsen Roxfort, Hagrid nélkül
nincsen Hagrid, jókedv nélkül; 
nincsen jókedv mosoly nélkül; 
nincsen mosoly szakáll nélkül; 
nincsen szakáll Hagrid nélkül; 
nincsen Hagrid Roxfort nélkül! :)



Immár a második kötet kalandjain is túl vagyok. Feltárult a Titkok Kamrája, megtudtam mit rejt, de főleg azt, hogy a hűség kifizetődő! Izgalmakban nem volt hiány, csak úgy, mint új szereplőkben sem. Dobby, a tündéri házimanó (uh, ez kicsit képzavar, és lehet ki is kérné magának, nem kevésbé a tündérek...), szóval Dobby hamar a szívembe lopta magát, még annak ellenére is, hogy a könyvben sokkal idegesítőbb hanggal képzeltem el, mint amilyet a filmben kapott.
És hát természetesen nem mehetünk el szó nélkül Gilderoy Lockhart, a női szívek palackbazárója mellett sem. Jókat derültem a felfújt hólyagon, és neki is stílusos végzetet adott Rowling anyánk. Tiszta Men in Black! :)
Szintén megismerkedhettem Lucius Malfoy-jal, akitől nem volt olyan szőrszálam, ami ne ágaskodott volna, de aki tökéletesen illik a képbe, mint Draco "megteremtője". Még a végén el kezdem sajnálni szegény kölyköt... :)
Colin Creevey-t pont akkor érte el (átmeneti) végzete, mikor már én is, és Harry is kezdtünk besokallni, és hát akkor még meg sem említettem Hisztis Myrtle-t... :)
Ginny Weasley-ről továbbra sem tudtunk meg sokkal többet, bár amilyen jelentéktelen szerepe volt, pont annyira jelentős is, várom már, hogy jobban kibontakozzon a karaktere.
Rowling annyi mindent képes beleírni egy-egy kötetbe, hogy csak kapkodom a fejem, és keményebben kell dolgoznom, mint Hermione-nak vizsgák előtt, hogy minden jelentőset megjegyezzek. 
Amik a kötetből kedvencek lettek (a teljesség igénye nélkül):
~repülő kocsi
~Dobby
~Weasley-ék lakja
~Hop-porral való utazás (bár én se szívesen próbálnám ki :D)
~Zsebpiszok-köz
~fúriafűz és a mandragórák
~tündérmanók
~Lockhart maga
~Errol (Ron nyeszlett baglya...)
~ahogy Harry párszaszóul beszél
~Százfülé főzet
~párbaj szakkör
~Fawkes (Dumbledore főnix madara)
~rivalló
~a varázsigék
~Harry csonttalanítása majd csontosítása
~Ron csigabüfije

(weheartit.com)
– Még soha nem utazott Hop-porral! – csapott a homlokára Ron. – Bocs, Harry, elfelejtettem. – Soha? – csodálkozott Mr Weasley. – De hát akkor hogyan jutottál el tavaly az Abszol útra? – Metróval…
– Mi értelme van zsugorodó kulcsot csinálni? – kérdezte George. – Szimpla mugli-ugratás – legyintett Mr Weasley. – Eladnak a muglinak egy olyan kulcsot, ami folyton icipicire zsugorodik, hogy sose lehessen megtalálni, amikor szüksége van rá… Persze nehéz ezt bárkire is rábizonyítani, hiszen a mugli nem fogja beismerni, hogy a kulcsa összemegy, inkább azt mondja, hogy mindig elveszíti. Szegénykéim annyira vakok tudnak lenni, ha varázslatról van szó, hogy még azt sem veszik észre, ami az orruk előtt történik…” 
– Lássuk, mit mond Lockhart a témáról.
(weheartit.com)
A pókoktól irtózóm, a kígyókkal sem szimpatizálok túlságosan, így a végjáték elég libabőrözősre, undorodva-borzongósra sikerült. Azaz teljes siker. :)
De azért az nem volt szép, hogy annyi szenvedés után Hermione-t még meg is büntetik azzal, hogy eltörlik a vizsgákat... :( :D

Tetszett még az is, hogy megismerhettem Voldemort emberi oldalát, Tom Denem jól ki lett találva. Ja, igen, az előbb kimaradt a listából a napló. Ahogy beszippantja a tintát és Harry-t... :)

Míg az előző részben Harry tisztalelkűségét mutatta meg azzal, hogy csak azért akarta a bölcsek kövét megszerezni, hogy biztonságban tudhassa, nem akart visszaélni vele, így meg is találhatta, addig itt bizonyította hűségét és elkötelezettségét hőn szeretett és tisztelt igazgatója, Dumbledore és háza a Griffendél felé.

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk.
(we♥it.com)
~Értékelés: 10/10 és kedvenc lett ez is! :) Haladok tovább a kisepert úton megállíthatatlanul!


8 megjegyzés:

  1. Úúú, mindenképpen nézd majd meg a filmeket is :D Kíváncsi vagyok, neked melyik lesz a kedvenced utána, meg melyikre mondod majd, hogy nem lett olyan jó feldolgozás :D

    VálaszTörlés
  2. Meg is nézem!:) Majd mindig írok arról is. Az első kettővel eddig meg vagyok elégedve, arról nem is beszélve, hogy John Williams micsoda jó muzsikát komponált hozzá. :)

    VálaszTörlés
  3. Bimba helyett Pimba professzort írtál:D Csak nem Pitonon járt az eszed?:D Amúgy Dobby olyan kis cuki, én mondjuk nem ilyen öregesre képzeltem, hanem kicsit olyannak, mint a Mikimanó csak zöldben :D ,,Harry Potter Urammm" :D Amúgy az első két film még nagyon a helyén van, a kavarás ezek után kezdődik..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem is új szereplő, mert már volt az előzőben is :( Jólvanna, nevekből sosem voltam jó, itt meg annyi van, mint a pelyva... :D

      Törlés
    2. Én már emlékeztem a filmből Dobbyra, így pont ilyennek képzeltem. :) Kíváncsian várom a többi filmet is. :)

      Törlés
  4. Anyám, megnéztem ezt a részletet, és elsírtam magam én is! :')
    Nagyon jó lett a versike is! :)
    'Szintén megismerkedhettem Lucius Malfoy-jal, akitől nem volt olyan szőrszálam, ami ne ágaskodott volna, de aki tökéletesen illik a képbe, mint Draco "megteremtője". Még a végén el kezdem sajnálni szegény kölyköt... :)" ez nagyon jó, kíváncsi leszek a későbbiekben hogy viszonyulsz hozzá! :)

    Amúgy érdekes, hogy a rivallónál azt a Ginny felé vetett mondatot higgadt, szép, dicsérőnek értékelted :D én mindig úgy voltam vele, hogy na ez aztán az alázás a javából. Az egész suli előbb anyu ünytyülipüntyülizik veled, milyen ciki ez ilyen idős korunkban, szerintem Ginnynek inkább égett a feje miatta :D még nyel is egy nagyot :D

    A zsugorodó kulocsn jót nevettem megint - ezek az apró poénok kiesnek, és az újraolvasásokkor olyan örömet okoznak mindig :D

    VálaszTörlés
  5. Sose szégyelld! ;)
    Kihez hogy viszonyulok majd, kis Malfoyhoz vagy a nagyhoz?
    A rivalló, igen, hát persze, hogy ég Ginny feje, ez benne a poén :D A dicsérőt idézőbe tettem, így nem annyira félreérthető :) Meg hogy süvöltésből nyugodttá válik egy másodperc alatt, arra értettem... :)
    Igen, imádom ezeket a kis poénokat, alig győzöm kiidézni őket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit mindkettőhöz :)
      Ja, oké, akkor bocsi, csak írásban nem jött át, ami valószínűleg élőszóban egyértelmű lett volna :)))

      Törlés