2020. december 23., szerda

Joanne Harris: Az epertolvaj

 

 

„Az a szél... Sosem áll el. Füstszagot és fűszerillatot hoz. Egyszerre fúj minden irányból: a forró délről, a hívogató keletről, a merengő nyugatról és a ködös északról. A lehullott levelek között motoz, a hajam vörös szálait cibálja.”


Újra feltámadt a szél! Feltámadt, és magával ragadott, elvarázsolt, elbódított, leejtett, újra felemelt, összerázott, hidegre fújt majd újra átmelegített. Bolyongtam a Tannes partjain, csokoládéillattól bódultan, ami egyszerre volt édes és keserű...

Az első rész óta nem éreztem ezt, pedig olvastam a többit is, sőt tetszettek is, valahogy mára mégis minden megkopott, csak az első könyv varázslata él bennem. Az epertolvaj visszahozta ugyanazt a hangulatot, a történet ismeretlenül is ismerős volt. Pont ennyit várok egy Csokoládé résztől, se többet, se kevesebbet. A hétköznapi mágia mára már nem hat rám úgy, mint annak idején, de az egyszerűségükben sem egyszerű emberi sorsok még igen... Sőt, talán egyre jobban.

Joanne Harris, számomra a hangulatteremtés mesternője. És itt most fontos a , mert szerintem érzelmeket és hangulatokat, ilyen zsigerien csak nők tudnak át- és megélni. Ha a könyvei semmiről nem szólnának, mármint semmi konkrét történetszál nem lenne, akkoris sodrón vinne magával. Nem klasszikus karácsonyi könyv, én mégis ajánlom hangolódásnak is. Idén nem várom annyira a karácsonyt, idén kicsit Grincs lettem. Megvannak rá az okaim... Mégis, Az epertolvaj egy kicsit közelebb vitt az ünnephez is. No meg, jó ideje az első könyv, amit végigolvastam, és tiszta szívemből tetszett is. Mi kell ennél több?!

Új kedvenc szereplőm, egyértelműen a kis Rosette. Árnyékhangján szól az árnyékhangomhoz, és még az se bántó, hogy korábbi kedvencem, Vianne kicsit most háttérbe szorul. 

Forrás: google.hu


É
ljen a szél és a csokoládé!

A Csokoládé sorozatról bővebben:

~ Csokoládé

~ Csokoládés barack

~ Csokoládécipő

4 megjegyzés:

  1. Csak néhány napja jártam újra a blogodon, és nézelődtem, hááátha, de nem is mertem remélni, hogy tényleg feltűnik még idén egy poszt! :) Úgy örülök! És képzeld, megkaptam én is ezt a kötetet, és tervezem újrázni a csoki előzményeket, hogy utána én is megismerjem Az epertolvajt is. ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, évente egy poszt azért beficcen XD
      Én is úgy terveztem, hogy először újrázok, de aztán elragadott a kíváncsiság... :)
      Remélem, neked is tetszik majd! ♥

      Törlés
  2. Örülök, hogy a listámban új poszt jelent meg, és hírt adtál magadról! Boldog karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Adni, jól esik! :) Békés, boldog, olvasásban (is) gazdag karácsonyt kívánok! :)

      Törlés