2015. szeptember 29., kedd

Lev Gros...: A vará....

Igen. 
Sajnos. 
Derékba tört. 
Nem abraka.
Nem dabra.
Most. 
Egyelőre. 
Hogy később... 
Lehet... 
Semmi sem kizárt.
Minden bizonytalan.
Én is.
Főleg én.
Majd elmúlik.
Talán.
Remélem.
Akarom.
Hiszem.

30%... Ha nem lenne ilyen hosszú és sorozat, tovább nyűném. Nem tudom mire vártam, de (most) nem erre. A legnagyobb erőssége lett most nálam a veszte. Túl életszagú. Egyszerűen olyan, mint a szürke ötven árnyalata élet. Zajlik, zajlik, megcsillan valami, elillan, zajlik tovább. Harry Potter rajongókat óva inteném. Ne strapáljátok magatokat. Úgyis kötélhúzás lenne az agyatokban, úgy, hogy ennek esélyt sem adtok. Fölösleges. Meg a hasonlítgatás is. Akinek nem inge, persze... A varázslás ebben a könyvben nem olyan, mint az élet, hanem maga az élet. Jó, van szikra, meg fénytörés, meg viszkető szárnyak, de az egész olyan, mint maga a verítékszagú, nemakaromok, de mégismuszájok sora. Én most ebből menekülnék. De nagyon. Tudok azonosulni, de most nem akarok. Pont ez a baj. Megmakacsoltam magam. Nem és nem. Nem akarom, hogy a varázs is odalegyen, mert akkor vége mindennek... Most kell a varázs! Mert felemel, elröpít, kiszakít, megvigasztal. Nem tépem tovább a szót, sem a könyvet. Nem rossz ez, csak most nem jött el az ideje. Csak én akartam. De a könyv szólt, hogy helló, most nem én jövök. Csak tudnám akkor ki jön... Mostanában össze-vissza beszélnek hozzám. Nem baj. Figyelek jobban! Itt vagyok, súgjatok. De súghattok ti is ám! :)

10 megjegyzés:

  1. Igaz, hogy én még csak 11%-nál tartok, de pont ezt érzem. Ha már varázslat, legyen varázslatos, ne életszagú. Valószínűleg én is fel fogom adni, bár még egy darabig talán próbálkozom.
    Az angol barátnőm nagyon odavan most a Wicked c. musicalért, és kiderült, hogy Gregory Maguire A boszorkány .c könyvéből készült, és a gonosz nyugati boszorkány történetét mondja el. Gondoltam, megpróbálkozom vele. Neki nem tetszett a könyv, de Amadeának igen. Ami viszont nem feltétlenül jó hír nekem, mert Amadea és az én könyves ízlésem nem is állhatna messzebb egymástól. Viszont ez is sorozat, és ahogy elnézem, nem adtak ki több részt magyarul. Szóval egyelőre még vacillálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, akkor ezt hagyod félbe te is... - visszautalva a nálam hagyott kommentedre... :S Sajnálom, pedig tök jó könyvnek tűnt első blikkre.

      Törlés
    2. Még nem, de lehet, hogy már holnap. Annyi könyv vár a sorára, hogy minek szenvedjek, ha nem érdekel?

      Törlés
    3. Én is így vagyok Bea. Túl sok jó könyv, túl kevés idő. :)

      Törlés
  2. Hogy annyira legyünk jóban, hogy még könyvfélbehagyós posztunk is egy napra essen... :D
    Súgok: mit szólnál egy kis Joanne Harrishez? Urak és játékosok. Vagy, Audrey Niffenegger: A Highgate temető ikrei. Nagyon jó regények, egyedülállóak és ősziesek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még ilyet! :D Köszi, meghallgatom mit súgnak... remélem nem zagyválnak! :)))

      Törlés
  3. Sajnálom, hogy félbemaradt, hogy nem találod a Te olvasmányod, de megértem mit érzel. A könyv menedék. Van, hogy nem arról szeretnénk olvasni amit átélünk nap mint nap, hanem valami teljesen más világról.
    PuPilla javaslata szerintem az Urak és játékosok jó lenne most neked. Egy zárt világ és Harris-hangulat, bújj bele ha teheted :)
    A hóleányt olvastad? Én azt is ajánlanám. Van benne varázs, de másfajta és amúgy számomra egy tökéletes történet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, gondoltam JH-re én is, de most belekezdtem egybe, meglátjuk lesz-e közös jövőnk. Amíg ki nem derül, ezt most babonából megtartom magamnak. :) A hóleány is várós, csak tartogatom télire. :)

      Törlés
  4. De megértelek! Nem akarok olvasni, közben meg akarok. És a kérdésre, hogy mit, egyáltalán nem könnyű a válasz! Sőt, egyenesen lehetetlen... :)
    Nem is terveztem különben ezt a könyvet olvasni, és eddig nem is bántam meg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Senki kedvét nem akarom elvenni, mert "normál" állapotomban, lehet hogy elkapott volna ez a meglepően "szürke" stílus, ami különös párosítás egy ilyen témához, műfajhoz. :) Én most rájöttem, hogy romantikára vágyom, persze csak az igényes fajtából. :)

      Törlés