2014. december 11., csütörtök

Kincs, ami van!

Játék! Játék! Játék! Játék! Játék!

Kedves Mindenki!

Így, az ünnepekhez közeledvén, lenne kedvetek ismét velem játszani? Ha a válaszotok igen, akkor egy (remélem érdekes) kincskeresésre invitállak titeket!
A blogomon ugyanis elrejtettem 7 azaz hét "kincset". A ti feladatotok annyi, hogy mind a hetet megtaláljátok.
Hét állomásra, hét nyom fog elvezetni. Minden állomáson kincskérdések állnak lesben, ezekhez kell majd az adott bejegyzésben elővenni a lapátokat, és kiásni a válaszokat
A feladványokat úgy állítottam össze, hogy ne kelljen tetőtől-talpig végigolvasni minden játékban szereplő bejegyzést,  a "kincsek" általában megcsillannak, úgyhogy tartsátok jól nyitva a szemeteket! ;)


A kérdésekre (melyeket felsoroló pöttyök jelölnek és lila színűek) megtalált kincsválaszokat együtt, egy e-mailben összegyűjtve várom.

~°°~°°~°°~
 Beküldési határidő: 2014. december 27. éjfél 
 Cím: miamonakonyveldeje@gmail.com 
 Az email tárgya legyen: Kincs, ami van! 
~°°~°°~°°~ 

Nyeremény: az első két helyezett, egy meglepetés könyvlistából* választhat magának egy-egy könyvet. Azonos számú helyes megoldás esetén, közjegyző előtt sorsolok.



Készen álltok? Ha igen, akkor lássuk a medvét, akarom mondani a nyomokat! 

Egy tanács útravalóul: Ha esetleg egyik-másik állomáson elakadnátok, (bár teszteltük, és valószínűleg nem fogtok!) akkor is érdemes elküldi az addigi megfejtéseket, hiszen még úgy is lehet esélyetek!  

Figyelem! Útközben olyan könyvekkel találkozhattok, melyek nagyfokú, leküzdhetetlen olvasási vágyat ébreszthetnek. Menet közben az ablakon ne hajoljatok ki, de ér(demes) egy-egy nektek tetsző bejegyzést elolvasgatni, és a kommentelésért sem jár bünti! ;) Öveket be- vagy kicsatolni, ahogy kényelmesebb, internetkapcsolatokat megerősíteni, pupillákat tágítani!

..................................................................................................................................................

Csss, figyeljetek, halljátok ezt a hangot? Mi lehet... Csak nem?! De bizony! Nem más surrog a bozótban, mint:

(Képek forrása: Pinterest)
Az első nyom: Idén szeptemberben részt vettem egy eseményen, ami nem piskóta volt, inkább pite. Méghozzá barackos!

~ Az első nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés: 
  • Ki volt az esemény főszereplője (vezeték és keresztnév) és hol éli hétköznapjait jelenleg?  

(Súgó: az oldalsó menütündérrel könnyen eljuthattok csak a szeptemberhez ;)) 


A második nyom: Az iménti megfejtésül szolgáló szerzőtől eddig egy könyvet olvastam, a bejegyzésből megtudhatjátok mi volt az. Ha megvan, katt a linkre, ami egy titkos folyosón máris elrepít titeket a második állomáshoz és egyben második bejegyzéshez!

~ A második nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés: 
  • Miről szólt számomra elsősorban a könyv? (a válasz egyetlen szó)

A harmadik nyom: Ha megvan az előző kérdésre a válasz, egyetlen kulcsszó, ezt adományozzátok a blogomon található keresőkútnak, aki hálából újabb nyomokat dob ki nektek. A kiadott találatok címében keressétek a gyermeki növényt, ami egy bizonyos "Hídhoz" vezet. 


~ A harmadik nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés - A "Hídon" megállva, távcsöveitek segítségével lessétek ki:  
  • Mit dolgoz fel a mű? 


negyedik nyom: Ha lejegyeztétek a választ, ugyanerről a "Hídról" vessétek bele magatokat  egyenesen az "Óceánba"! Ne tétovázzatok, csak ugorjatok! S ha a fejetek már kint van a vízből, alaposan nézzetek körül, mert íme jön:

~ A negyedik nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés:
  • Hogy hívják azt a szereplőt, akitől féltem, és aki még biztos, hogy sokáig kísérteni fog? (Teljes név)

Az ötödik nyom: Ebből a bizonyos "Óceánból" a kis, piros címkék segítségével borzongjatok tovább, és keressétek meg azt a borzongós könyvet és bejegyzést, melynek címében a cérnával történő leggyakoribb cselekvés eredménye szerepel.

~ Az ötödik nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés:
  • Többen azt mondják, az Ő stílusához áll közel a regény. Ki Ő? (Teljes név)

A hatodik nyomot: Keressük családon belül! Emlékeztek még a kis, piros címkékre? Megint a segítségetekre lehetnek! :) Keressétek meg a legfrissebb családi élményemet!


~ A hatodik nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés:

  • Mit szeret mindennél jobban Papa
Ha megvan, szaladjatok tovább, mert alant fut már az utolsó nyom! El ne engedjétek surranni!

A hetedik és egyben utolsó nyom: Ha elolvastátok az előző bejegyzést, akkor feltűnhetett (ha nem, akkor most megosztom veletek), hogy roppan különös olvasmány. Ám vannak ennél még különösebbek. Amik olyannyira különösek, hogy az már bizarr Ha nem hiszitek, fedezzétek fel magatok. Én ismét az oldalsó menütündér segítségét ajánlom. ;) Ha megvannak a bizarr ereklyék, azt az egyet keressétek, mely képében e hármat egyszerre pillantjátok meg: haj, toll, nő.

~ A hetedik, utolsó nyomhoz és állomáshoz tartozó kérdés (melyben a válaszok már annyira nem csillannak meg, de nem is bújtak el nagyon ;)):
  • Milyen villanykörték égnek a műteremben? (Név és különleges tulajdonság! A két infó nem biztos, hogy szorosan össze van nőve ;))

Nos, ha erre is megtaláltátok a választ, azt jelenti, hogy minden akadályon, hídon, óceánon átkeltetek, és még mindig éltek! Most, hogy megvan a villanykörte is, kapcsoljátok fel, melegedjetek, pihenjetek a fényénél, küldjétek el nekem a "kincseket", amiket találtatok, majd oltsátok le magatok után a villanyt!

Remélem élveztétek a kalandot, és sikerrel jártatok. Már nincs más hátra, mint várni az eredményt, és ha úgy alakul, a postást! :)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Update: A játék lezárult, íme az eredmény

____________________
* A csomag nem új megjelenésű könyveket tartalmaz

3 megjegyzés:

  1. Befutott az első helyes megfejtő. Megnyugodtam, ezek szerint akkor tényleg megfejthetők! :)
    Hajrá mindenki! :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Szívesen! :D Én meg köszi a részvételt! :)

      Törlés