2013. október 5., szombat

Válságkezelés

Kedveskéim!

Azt hiszem itt az idő beismerni, hogy nem megy ez már nekem sem... 

Bár a nagy "naftalin" válságról csak akkor hallottam, mikor már kihunyóban volt, végül engem is érintett, súlyosabban, mint hittem. Nem ugyanaz, mint régen, sokan eltűntek azok közül, akik miatt voltam, így én is takaréklángra kapcsoltam. Ráadásul, üröm az ürömben, egybeesett az eddigi legsúlyosabb olvasási válságommal, és - bár nem akartam - de jól belegondolva mélységesen elszomorít, és felháborít az irány, ami felé tereltek (volna) bennünket, így hát mostantól én is (bizonytalan ideig) csak adatbázisként tekintek a "naftalinra". Valakik most még talán hálát is adnak, hogy nem bombázom offokkal a rendszert. :) 



Ami a személyes válságomat illeti, úgy néz ki lassan, de talán biztosan kikecmergek belőle, és új erőre kapok. Ebben most Alessandro Baricco a partnerem, remélem nem hagy cserben, mint sokan mások... Majd meglátjuk. Rázós lesz a rehabilitáció, főleg, mert nem értem mi vezetett idáig. De itt vagyok, és reményeim szerint maradok is. Jó kis kuckó ez, itt mindig megtaláltok, ha kellek. :)

Miamona

15 megjegyzés:

  1. Én nagyon vártalak ide vissza, örülök, hogy ha lassan is, de talán kigyógyulsz a válságból, bízom benne, hogy Baricco jó válságkezelő lesz :) Azt hiszem sokan lecsökkentettük magunkat adatbázis szintre mostanában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nikkincs, nagyon jól esik. :) Igen, sajnos én is így vettem észre... De talán ez valami újnak a kezdete lehet. :)

      Törlés
  2. Ó, Baricco! Nem könnyű olvasmány, de lélekemelő. :) Remélem, beválik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bea, én is remélem. Olvastam már tőle többet, és mind telitalálatnak bizonyult. Pont a Selyem volt a kivétel... De azt hiszem csak azért, mert hangoskönyvben próbálkoztam vele, és nem volt szimpatikus a felolvasó. Eddig ez beigazolódni látszik. Bevallom a művei hosszúsága, illetve pont rövidsége miatt is választottam őt. Pont erre van most szükségem. Rövid idő alatt nagy hatásokra. :) Tervezem is, hogy beszerzek tőle még pár olvasatlan darabot. Úgyis rég tervben van...

      Törlés
    2. Rám még a Tengeróceán volt nagy hatással. Főleg a vége, ahol hangosan röhögtem, aztán meg sírtam. A Selymet filmen láttam, és nem győzött meg, könyvben sokkal jobb.

      Törlés
    3. Ugyanígy voltam a Tengeróceánnal, az volt a csúcspont nekem eddig Bariccótól (A Novecentóval karöltve). :) A film tényleg nagyon gyenge a Selyemből...

      Törlés
  3. Szia Mia! :) Végre írtál valamit megint! Figyelj, tudom hogy nem igazán segít, de nekem is totál olvasási válságom van. Már vagy egy hete egy betűt se olvastam és még csak kedvem se volt hozzá, tegnap sikerült valamicskét megint, de csak novellát. A naftalin óta csend van és hullaszag a molyon, mi lenne más? :D ... Goodreadsen vannak jó widgetek az éppen olvasott könyvekre, ha érdekel, segítek. :) De végülis így is jó, ahogy kiraktad, régen Amadea csinálta mindig kis képekkel. :)
    A Selyem tetszeni fog, érzem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, kiírtad a nevet, pedig igyekeztem kerülni. :D Lehet gonosz dolog, de kicsit segít, hogy te is válságolsz. :) Néztem a widgetedet, de angol, jó lesz nekem így, képpel. :) Próbáltam Párizsról összehozni már valamit korábban, de nagyon semmilyen lett... Majd igyekszem azért aktívabb lenni. :) Köszi, hogy örülsz nekem :)

      Törlés
    2. Ja, bocsi :) mondjuk úgyis mindenki tudja, aki számít :D
      Zavar, hogy angolul van? Hmm, nem tudom át lehet-e írni, szerintem nem :(

      Törlés
    3. Nem baj, jó ez így is nekem. Majd cserélgetem. :)

      Törlés
  4. Szia Miamona,én is örülök, hogy végre bejelentkeztél! :)
    Pupi: Jókai Anna szexuális élete kiakasztott! Menjél írj egy posztot! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, ha örülsz.
      Igen Pupi, menj, írj kiakadós posztot, azok a legjobbak ever! :D

      Törlés
    2. Ennek most egész más jelentése van, nem a kiakadós posztokra gondoltunk andival :) megírom majd privátban :D

      Törlés
    3. Ja, hupsz... :) Oké, írd, várom! :)

      Törlés