2014. október 23., csütörtök

Témázunk: Irodalmi bakancslista


Az én bakancslistáimmal, legyen az általános, vagy irodalmi, az a helyzet, hogy az életkorommal, helyzetemmel, szertelenségemmel, csapongó érdeklődésemmel kézen fogva változnak, alakulnak, formálódnak... Kiskoromban nem is tudtam mi az a bakancslista, tűzoltó akartam lenni, meg katona - az első csak a vers kedvéért, de a második az igaz, hű S-FOR-os akartam lenni :D -, irodalmi bakancslistán meg így, nevén nevezve a gyereket szerintem eddig a pontig nem gondolkoztam, de azért, mint minden könyvmolynak (de unom már ezt a kifejezést, kitalálhatnánk rá mást) nekem sem kell meggebednem, hogy valami szikrát csiholjak magamból. Vagy mégis? 

Anti-bakancslistás volt a HP, illetve egyszer csak eljött az idő, hogy lázadó, hisztis myrtle énem elcsendesedett, és úgymond megértem rá, hogy őszintén be tudjam fogadni varázsát, így pro-bakancslistássá avanzsált, amit végül ki is pipáltam már szépen. Hogy éltem meg ezt a csodát felnőtt fejjel, az itt olvasható. Persze, ha már így fekszik a fantázia, hát jöhetne a nagy öreg, az igazi mesemondó és A Gyűrűk Ura. Ennek előételeként már el is fogyasztottam szorgalmasan A hobbitot, és arra a következtetésre jutottam, hogy bár marad bakancslistán, egyelőre nem erőltetem, kivárom, míg szól, vagy leinteget a könyvespolcról, hogy helló, itt az én időm! Akkor majd - érettebb fejjel - kézbe veszem, és vándorolni indulok. Vándorolni, vándorolni, vándorolni, vándorolni, és mikor keresnétek, hol vagyok, mert eltűntem mint Szürke Gandalf a ködben, akkor még mindig vándorolni fogok. Ekkora útra azonban még nem állok készen.

Vannak nevetségesen romantikus álmaim is, mint a legnagyobb télben, ropogó kandalló előtt ülve, kockás plédbe burkolózva, szivarozva és konyakozva olvasni a Háború és Békét, vagy éppen a Bűn és Bűnhődést, esetleg szenvelegni Anna Kareninával. A lényeg, hogy orosz legyen, klasszikus és hosszú.
Ami viszont aktuális, az folyamatosan olvasni a szeretezők (szeretett szerzők) életművét, ától cettig, hencidától boncidáig. Az ő listájuk is folyton bővül, akiket most megemlítenék a teljesség igénye nélkül: Szabó Magda, Joanne Harris, Jodi Picoult, Alessandro Baricco. Mondanám még Neil Gaimant is, de tudom, hogy nála nem lennék mindenevő, főleg ami a rengeteg képregényét illeti... A felsorolt írókkal pedig - szegény Szabó Magdát kivéve - jó lenne egyszer személyesen is találkozni.

Továbbra is szeretnék próbálkozni tőlem idegenebb műfajokkal. Bakancslistás a Végtelen
történet, a Galaxis útikalauz stopposoknak, végig szeretnék egyszer olvasni egy Jane Austent, és megérteni miért jó... Ki szeretném mazsolázgatni Stephen King remekeit (ez már folyamatban van, a fő "mumus", A ragyogás már megvolt) PuPillának hála Karen Marie Moning Tündérkrónikái is listásak, persze, utasítás szerint, szigorúan csak angolul. Illetve nem vagyok hajlandó beletörődni, hogy nekem nem fekszik a krimi, amikor filmen meg azért bírom őket. Jó, arról már lemondtam, hogy Agatha Christie-vel és George Simenonnal barátkozzam, de igenis meg fogom találni a nekem íródott krimit. Valószínűleg, Dennis Lehane és S.J. Watson után legközelebb inkább női íróval próbálkozom... tippeket szívesen fogadok. DE nem női/csajos krimire gondolok, hanem női tollból származó vérfagyasztó thriller krimire, pszichós dolgokkal megspékelve :D mint pl. a Holtodiglan.

Nem tudom, azt hiszem most hirtelen ennyi. Úgyis megint elolvasom majd a többiek posztját, és megrohannak az ötletek... Akkor majd kiegészítek. :)


Kiegéééészííííítééééés

Persze, sok könyvet szeretnék majd én is beszerezni, de amit feltétlen össze akarok gyűjteni, azok a női szerzős, magyar pöttyösök és csíkosok! :)

Najó, csak még egy:

Listámon volt, hogy egyszer egy év alatt legalább 100 vagy afeletti számú könyvet olvassak, és azért a múltidő, mert ezt 2011-ben sikerült elérnem, 101 kiskuty könyvvel! És azóta már látom, hogy ez - ha csak nem megyek el nincstelen remetének - egyszeri és megismételhetetlen, és számomra nagy dolog volt!

Ez még kikívánkozott... Most tényleg ennyi. :)

Akik még bakancsoskodtak: 

Nima
PuPilla
Ilweran 

szee
Bill 
Anaria
FFG
Zenka
tigi

Andi


Utóvéd (később csatlakozók): 
Katacita
Theodora



51 megjegyzés:

  1. tegnap volt nálam egy ügyfél, ő emlegeti mindig a galaxis útikalauzt (nem vagyok benne biztos, hogy valaha is olvasott volna mást.:D)
    mesélt belőle egy csomó mindent, és kedvet csinált hozzá.
    még nagyon régen próbálkoztam én már vele, de sztem túl fiatal lehettem.

    meg valamikor nem olyan rég én is eldöntöttem, hogy legalább egy jane austent elolvasok, nem igaz, hogy a bronte-kat bírom, őt meg nem. és nem. nem bírom. :D
    de sok sikert hozzá, kíváncsi leszek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, hasonló élményeim vannak.. A Galaxist több, amúgy nem nagyon olvasó ember vágta a fejemhez, olyan nézéssel kísérve, hogy: te nevezed magad könyvmolynak, aztán még ezt a nagy klasszikot se olvastad... :D Szóval mindenképpen meg kell néznem miújság ezzel a nagy klasszikkal...

      A Bronte-kkal meg én is pont így vagyok, pont ezért volt nekem is óriási csalódás Austen. Szerintem amúgy nekem sem fog gyökeresen megváltozni a véleményem, de legalább nem halok meg úgy, hogy meg se próbáltam. :)

      Törlés
  2. Milyen férfias vágyaid vannak, tűzoltó, katona (bár az van női is szép számmal, de azért eredetileg mégiscsak kizárólag férfiak űzték) meg szivarozás. :D
    Baricco a közös pontunk, tőle én is szeretném még elolvasni, ami eddig nem sikerült. Meg persze, ha ír még újakat, azt is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Férfias vágyaim :D Milyen jó könyvcím lenne :D Tűzoltó nem akartam lenni, csak katona, igazi G.I. Jane :D
      Baricco sokaknál megpengeti azokat a húrokat... :)

      Törlés
  3. Barátosném, sikerült majdnem ugyanazt a bekezdést megírnunk kedvenc szerzőinkről, és arról, hogy tőlük mindent-mindent és találkozni is milyen jó lenne! :) Gaimant ne olvass el mindent, akad közte gyomlálnivaló, kicsit túlértékelt a drága.

    Te még nem szivaroztál? Ejj :D Én kipipáltam még az egyetemen :D

    A Galaxis jóóó de nagyon pihent, nagyon őrült, nagyon vicces. :) Ilyen hangulatban vedd majd elő. Remélem amennyit promotáltam, a Fever is be fog találni nálad. :)

    A női szerzős jó krimin még gondolkodom neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább mehetünk együtt a találkozókra. ;)

      Ki mondta, hogy nem szivaroztam? Én meg még ált.suliban, és majdnem felgyújtottunk az erdőt... erre nem vagyok büszke... :D De ilyen kontextusban, hogy ropogó tűz, konyak/brandy, orosz klasszikus és kockás takaró még nem... :)

      Hát most, hogy megtudtam, hogy többrészes, elhalványodott a listámon :D

      Fevertől félek, és várom is!

      Jó, gondolkodj, de te szereted a Maigret-ket és A.C.-t rád nem biztos, hogy hallgatok :D :D

      Törlés
    2. Ó, bocsi, akkor rosszul értelmeztem! Na igaz, ami igaz, brandys háborúésbékés szivarozásom nekem se volt még (nem is hiszem, hogy lesz :D)

      A Galaxisnak vékonykák a kötetei, 5 részes és nagyon szórakoztató, gyorsan olvasható, ne dobd el magadtól méééég :D most hogy már majdnem kebledre ölelted :) Ja és vannak olyan kiadások ahol egyben van, egy nagyobb könyvként.

      Igen, ez igaz, nekem Simenon és Christie is megy (utóbbi már kevésbé ahogy öregszem :D), de majd direkt más irányba gondolkodom, hogy neked jó legyen ;)

      Törlés
    3. Najó, nem dobom... :)
      Köszi, te mindig tudod mi kell nekem ;)
      Választhatsz más oroszt is, és majd együtt az idősotthonban.... kimászunk az ablakon, és jól eltűnünk :D

      Törlés
    4. Jó de azért ne öljünk meg senkit XD

      Törlés
    5. Oké, de elefánt az kell!!! Picoult majd ad egyet =)

      Törlés
    6. Tényleg! Elefánt! :D Micsoda kapcsolódási pontokat találtunk a kedvenceinknél ;)

      Törlés
  4. Stephen King nálam is hiányzik még, de ha női krimit szeretnél, azt hiszek próbálkozhatsz M. C. Beatonnal. Én szeretem, de ez nem jelent semmit, mert én nagyon kedvelem Agatha Christiet is. És ott van Joanne Fluke is, akit én speciel nem szeretek, sokkal csajosabb, semmilyenebb, de a kolléganőim imádják. Mindig velem van a baj... Kilógok :D De talán vele kezdhetnél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uh, hát velük nem próbálkoznék... Én nem csajos krimire vágyom, hanem női tollból származó vérfagyasztó thriller krimire, pszichós dolgokkal megspékelve :D mint pl. a Holtodiglan, csak azt már láttam filmen, így nem akarom elolvasni. Lehet félreérthető volt a női krimi... mindjárt átfogalmazom. :)

      De amúgy, ha női krimi, akkor Barát Katalin! :)

      Törlés
    2. Most hogy ezt az eszmecserét olvastam Sophie Hannah jutott eszembe. De még nem olvastam tőle, viszont elméletileg megfelel a "női tollból származó vérfagyasztó thriller krimire, pszichós dolgokkal megspékelve" leírásnak. :)

      Törlés
    3. Szerintem neked bejönnének a skandináv krimik, én se ismerek túl sokat de Camilla Läckberg Jéghercegnő ha jól emlékszem ez a címe nekem tetszett, vagy A terapeuta Camilla Grebetől és nekem bejött az EGyszer úgy is meg kell halni Leehna Lehtolainentől ezekben nem feltétlenül a krimi szál a legerősebb de a hangulatuk miatt szerintem tetszenének :)

      Törlés
    4. jójójóóó ezek jöhetnek, én meg jegyzetelek szorgalmasan. Sophie Hannah-nak már a neve is tetszik. :) Skandikból a Mostohákkal szemezgetek Kristina Ohlssontól, köszi minden ajánlást. :)

      Törlés
    5. Á! Értem. :) Így nehezebb, mert én imádom minden formában, mindegy ki írta őket. :D Indulj akkor skandináv vonalon. Igazán... vérfagyasztóak tudnak lenni a maguk naturista, lassan induló módján. Mert az ember akkora pofont kap a végén, hogy csak pislog. :D

      Törlés
    6. Az kell nekem... egy jó nagy pofon! Az majd talán helyretesz. :)

      Törlés
  5. Harry Pottert én is érettebb fejjel kezdtem el, férjuram hatására, és azóta is imádom, minden ősszel elolvasom. A Gyűrűk urához tényleg hangulat kell, de ha jó időben kap el, azonnal beszippant és nem ereszt.
    Én valamiért a Bronte nővéreket nem tudom olvasni, Jane Austent imádom. Austent cinikus, irónikus, humoros hangulatban kell olvasni, hogy igazán ráérezzen az ember lánya :)
    A legtöbb ismerősöm programozó, legtöbbük nem olvas sokat, de folyton idéznek a Galaxis útikalauzból, törtölköző-napot tartanak, úgyhogy egyszer nekem is bele kéne vágni, de még nem jött el az ideje.
    Ha egyszer megépíthetem a saját házam, és lesz kandallóm, elé teszem a hintafotelem, és akkor jöhet a pokrócba csavarva a kandalló előtt kucorgás, de nekem Hemingway-jel :)
    Stephen Kingtől én a szelídebb könyveket, novellákat olvasom (Remény rabjai, Halálsoron), de a lelkem azok is nagyon piszkálják. Még az Atlantisz gyermekei érdekel…
    Még bakancslistás nálam a Rejtő összes, és Asimov. Plusz az itthon várólistás raklap könyv :)
    Viszont a blogod hatására vettem meg Joanne Harris majd' minden könyvét, és ma fogom elkezdeni, nagyon kíváncsian várom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, akkor te igazi HP rajongóvá avanzsáltál. Bevallom, engem is beszippantott a világa, de nem tervezem újraolvasni egyelőre, majd talán később, ha már lesz lurkó. :) Igen, GYU-ról én is ezt vallom, várom azt a "jó időt", egyszer úgyis eljön, HP-nál is eljött, igaz hosszú évek múltán csak. :)
      Én pont hogy a Brontékat szeretem, valahogy nekem tartalmasabbak, mélyebbek, de talán egyszer elkap Austen is egy ilyen hangulatomban. :)
      Ez riasztott engem eddig a Galaxistól, hogy főleg a "kockafejek" kedvence, de hátha fekszik nekem is, sosem tudhatjuk.
      Hintafotelt én is szeretnék, vagy egy olyan ablak elé eszkábált díványt, ahonnan nézni lehet az utcát, az embereket, az esőt... Mondjuk ez New Yorkban mutatna a legjobban, vagy a Vígadó téren :D
      Igen, én is ezekre mennék rá Kingnél, csak muszáj volt a nagy klasszikussal kezdenem. A nagyon elrugaszkodott írásait szerintem nem fogom olvasni, engem is ami nagyon érdekel, a Tortúra, Remény rabjai, Halálsoron, Atnlantisz is, abból is láttam a filmet Hopkinsszal, és bár lehetett volna erősebb is, átjön, hogy ez könyvben üthet...
      Rejtőt írhattam volna én is, mert már annyiszor megfogadtam, hogy olvasom, de valahogy még mindig úgy érzem, hogy meghalhatnék nélküle is, és nem forgolódnék a síromba... egyszer azért legalább egy Piszkos Fredet tényleg elolvasok, vagy lehet hogy ez lesz az, amit kipróbálok hangosban, régen szerettem hangosozni, de valahogy kiszerettem belőle...
      Asimov is elég klasszikus ahhoz, hogy legalább egyet tőle is "legyűrjek", aztán ki tudja, lehet, hogy ő gyűr le... :)
      Hát ennél nagyobb dicséretet még nem kaptam azt hiszem, hogy az én hatásomra vetted meg J.H.-t, de most azért nagyon izgulok, mi lesz ha nem tetszik... Ami nekem még nincs meg, azt akkor megveszem tőled vagy nem tudom :D Mindenképpen számolj majd be, hogy tetszett-e, mert most tényleg nagyon kíváncsi lettem és izgulok! :) Melyikkel fogod kezdeni?

      Törlés
    2. Nekem is már meg van tervezve a saját szobám, félkör alakú nagy ablakkal, beépített dívánnyal, sok párnával, alul könyvespolccal :) Ha építkezem, ez az alap :)
      Hintafotelt én kikában vettem, kismama fotel címszóval, a babarészlegen :)
      A legjobb olvasófotel :)
      Nekem a Harry Potter összekapcsolódott az iskolakezdéses, beiskolázós hangulattal. Ezért olvasom mindig ősszel…
      A férjem is kockafej, a legnagyobb kocka, akit ismerek :) Miatta egyszer majd nekiülök.
      Asimovnak egy-két rövidebb történetét már olvastam, és azok nagyon tetszettek, meg sokan dícsérték. Meg még Neil Gaimannak fogok nekiveselkedni, de csak a kevésbé elrugaszkodott, elvont könyveinek. Néhánynál már a fülszövege olyan, hogy nem vonz.
      Nekem a Bronte könyvek, a témájuk is olyan komornak tűnik. Jane Austentől esetleg próbáld meg a hangoskönyvet, az már eleve egy olyan játékosságot ad a könyvnek :)
      Annyira jókat írtál Joanne Harris-ről, muszáj volt beszereznem őket. A Csokoládéval kezdem… Mindenképp megírom majd :)
      Köszi a felajánlást, de épp hiánycikk kezd lenni a trilógia, és rengeteg antikvárium van ;)

      Törlés
    3. Ja, és kiskoromban én akartam lenni az első női tűzoltó :) Csak aztán persze kiderült, már megelőztek, így már nem vonzott annyira ;)

      Törlés
    4. Hú, nagyon pöpecül néznek ki ezek a hintafotelek, csak jó borsos az áruk, mondjuk hosszútávú befektetés, ha bírja rendesen a strapát. :)
      Gaimant én is azt hittem, hogy nem nekem való lesz, de szerencsére tévedtem. :)
      Lehet, hogy megpróbálom hangosban, csak félő, hogy nem fog lekötni, de hátha... :)
      Jóóó, nagyon jó választás a Csokoládé, szerintem is azzal érdemes kezdeni, és abban el is dől, hogy valakinek fekszik-e ez a vonulat vagy nem. Drukkolok nagyon! :)

      Törlés
    5. Mi is nagyon leértékelve vettük a fotelt, és nagyon jól bírja eddig :)
      Nincs miért aggódni, az első fejezeten vagyok csak túl, de imádom :)

      Törlés
    6. A legkényelmesebb fotel evör az unokanővéremék úgynevezett szoptatós fotele :D szóval kismamáknak jó cuccokat csinálnak, rá kell vetnie magát a könyvszerető embernek is ha kényelemben akar olvasgatni, úgy fest. :D

      Törlés
    7. Akkor figyelgetem majd, hátha megint leakciózzák. :)
      Nagyon örülök, ha imádod! Maradjon is így ♥
      A kismama fotel jobban hangzik azért PuPi :D Ha veszek egyet, akkor könyvringató lesz :)

      Törlés
    8. Ausztriában vettük a fotelt, és itt a boltban eleve olcsóbb, mint amit online írnak. Otthon nem tudom, ugyanígy van-e...
      Sokat tesz a könyvhöz, hogy mellette forró csokit iszom, és lágy, francia zene szól :) De önmagában is annyira jó, érzem az illatokat, ízeket, amiket leír, látom a sok színt a szürkeségben...

      Törlés
    9. Najó, mostmár én is mindjárt őt akarom olvasni... visszanyal a fagyi :D

      Törlés
    10. Ja, közben még eszembe jutott egy nő által írt krimi, bár nem vérfagyasztó: Daphne Du Maurier - A Manderley-ház asszonya. Lágyabb, romantikusabb vonalat képvisel, de nagyon jó :)

      Törlés
    11. Ú, az ám! Várólistás már egy ideje. A Hitchcock film belőle nagyon tetszett. Köszi, hogy mondtad. :)

      Törlés
  6. Még mindig annyira örülök hogy elolvastad a HP-t *indiántánc* és most azért drukkolok hogy eljöjjön a GYU ideje és hogy mit szólsz és milyen lesz és juuuj integessen már neked hihi.
    A kandallós ötlet tökjó, menjünk el a hegyekbe, vigyük fel az orosz klasszikusokat és olvassunk és még forralt bor is lesz.
    Nem is tudtam hogy hadilábon állsz Austennal. Melyiket olvastad? Imádtam főleg kamaszként olvastam sokat, és a Colin Firth-ös Büszkeség és Balítélet BBC minisori alapmű nálam és imádom amikor a karácsonyi szünetben adják és ehetem a mézes sütit és kezdőőődik az intro <3
    A galaxis útikalauz nálam is felbukkan időről-időre aztán mindig elfelejtem pl ha könyvtárba megyek, de egyszer csak eljutok oda hogy elovlassam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ez egy indiántánc és én elhiszem, hogy benned is ég az a láng..." ♫
      Jóóó, menjünk... "Hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe" ♫ Micsoda retró slágereket idézel meg :D
      Többel is próbálkoztam Austentől, de egyik sem lett sikersztori. A filmeket megnéztem, elvoltam velük, de nagyon nem vágtak oda...

      Törlés
    2. Dúdoló haha :)
      Ez a szép az emberekben, hogy nem vagyunk egyformák, nem tetszhet mindenkinek minden, az tök uncsi lenne, érdekes lenne olvasni tőled egy lehúzós Austen posztot biztos azt is a szokott igényességgel írnád és még tetszene is :D

      Törlés
    3. A dúdoló hahaha az nekem hisztis mirtiles :D
      Igen, annyira jól írnék róla, hogy a végén még saját magam miatt a regény is megtetszene :D Wehehe

      Törlés
    4. Meg egy Lila mesekönyv is :D

      Jajj Mirtill mindig a bűzzáró kanyarban nyöszörgött :D

      Na látod a kihívás adott, várjuk a Monás JA fikázó posztot XD

      Törlés
    5. Jólvan, még olyan hamar nem készülök felrúgni a vödröt, szóval nem kapkodok vele :D

      Törlés
  7. Galaxis útikalauz jóóó :) de tényleg nagyon pihent, és nekem, aki amúgy eléggé utálja a paródiákat, néhol túlzás volt, de egyszer az életben ki kell próbálni ;)
    Skandináv krimik közül van olyan, ami szerintem tetszene, pszichósok, nem olyan kis teázgatós-kötött kardigános nyomozgatás, mint Christie. Kakukkszót olvastál? Nekem az utóbbi idők legérdekesebb könyve volt, pedig én se vagyok krimis (vagy pont azért...). Baráth Katát meg feltétlenül ajánlom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se szeretem a paródiákat, sőt, ki lehet velük kergetni a világból, ha még erőltetettek is.
      Még nem Kaukkoltam be, tervezem.... Baráth Katát meg szeretem, bár eddig még csak a Veron 1-et olvastam, de már itt csücsül egy kölcsönpéldány a másodikból (bocs PuPi, hogy ennyit ülök rajta - nyugi, csak képletesen értve ;) )

      Törlés
    2. Ez inkább kacagtató paródia :) pihent, de nem fárasztó. És hát Vogon-költészet nélkül nem lehet meghalni kérem!!!
      Kakukkszó! Persze, hogy nem jutott eszünkbe! És Rowling, hát azzal nem lőhetsz mellé! :) Olvassuk együtt!

      Jaj hagyjad már, én 2,5 évig ültem a könyvtovajodon :D :D addig marad, ameddig marad, kész passz :D

      Törlés
    3. Hééé, nemér, én erre írtam már egy tök jót, erre sehol nincs, a hülye chrome folyton összeomlik... Ana, kikezeled? :D Bocsibocsi :)

      Szóval PuPi Igenisértettemigenis kérem!
      Benne vagyok az együtt olvasásba! Majd időzítsük össze. :)
      Köszi Veront, nagyon jól mutat a polcon egyébként :D

      Törlés
    4. Ki de a Chrome-nak is akarnia kell a változást :D

      Törlés
  8. Zenka is Galaxis útikalauzt olvasna :) Moning tényleg jó. Lisa Scottoline ír krimiket, de nem vérfagyasztóak... eléggé sablonos történetűek, és gyengék :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, láttam, sokaknál bakancsos a Galaxis. :) Moning is sorra kerül majd. :)
      Hát, akkor azt hiszem nem szeretnék Lisa Scottoline-t olvasni... :D

      Törlés
  9. Ha már női krimi, akkor Tana French-et ajánlom, és kezdésnek a Hallgatag erdőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, köszi, betárazom magamnak! :) Baromi jól hangzik a címe...

      Törlés
  10. Nekem Harris meg a többi kedvenc nem bakancslitsás. Egyértelmű, hogy elolvasom majd őket. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is kedvenc. Az a bakancs, hogy végigérjek minden fellelhető írásukon. :)

      Törlés
    2. Andi, pont azért bakancs, mert egyértelmű hogy el fogod (vagyis el is akarod) olvasni :))

      Törlés
    3. nekem az nem bakancs Pupi, hanem tény. Bakancslista egy olyan valami amit jó lenne, ha... egy vágyakozás, egy optimista felfogás, egy elérendő cél, egy kitűzendő zászló. AZ egyértelmű elolvasások zászlaja kint lóg folyamatosan. :D Nálam így áll össze.

      Törlés