2015. augusztus 1., szombat

Könyvre hangoló ~ Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs

Fredrik Backman legújabb könyve kapcsán nemrégiben egy nem mindennapi felkérést kaptam; A Radio Q (99,5 MHz) két kedves és mindenre elszánt munkatársa, Salamon Eszter és Bóka László megkértek, hogy ha van kedvem, beszélgessek velük egy jót a könyvről. Eszter felajánlotta, hogy akár be is mehetek a stúdióba, én pedig kapva kaptam az alkalmon, hogy nagy fülest húzzak, gigászi mikrofonba beszéljek és bepillanthassak a "kulisszák"mögé. A műsor címe Menza, hetente, péntekenként jelentkező kulturális ajánlóműsor. Bár én felettébb furcsának és szürreálisnak érzem magamat visszahallgatni, nektek megígértem, hogy megmutatom mit sikerült összehozni. 


Én nagyon jól éreztem magam (remélem ez hallatszik is), és ha másért nem, már ezért a különleges élményért, és két szimpatikus emberrel való találkozásért megérte elmenni.

Hallgassátok elnéző mosollyal a szátok szegletében sutaságom történetét. Mellé hallgassátok a Radio Q-t is, mert remek műsorai és szuper zenéi vannak (tényleg, azóta teszteltem én is), és nem mellékesen pedig olvassátok a könyvet, mert egy csuda! :) 





16 megjegyzés:

  1. Sztár lettél, teljesen jogosan. :)
    Imádom ezt a fajta zenét. :) Rá fogok keresni erre a rádióra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea :D :D :D
      Azért nem egész nap ez a fajta zene megy, mennek mai populárisak is, de azokból is szerintem a jobbak. :)

      Törlés
    2. Nem mondanám, ha nem így gondolnám. :) Szeretem a blogodat. És most már ezt a könyvet is el kell olvasnom. :)
      Igen, épp online hallgatom, az előbb volt Van Halen, most meg Bach. :) Szuper!

      Törlés
    3. Köszönöm, remélem tetszeni fog a könyv is. :)

      Törlés
  2. Ha nem akartam volna amúgy is a bejegyzésed után elolvasni a könyvet, most tuti "lecsapnék" rá :) Vicces, hogy nyaralásra ajánlottad, mert oda tervezem vinni Ovéval együtt :)
    Jó, hogy hang is társul az írásaidhoz, és szerintem nagyon kedves-helyes hangod van :)
    Gratulálok a sikeredhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kedves vagy! :) Akkor bárhogy alakul a nyaralás már csak jó lehet! ;) Kellemes töltődést! :)

      Törlés
  3. Szuper beszélgetés lett! :D Büszke vagyok rád, drága barátosném! :) és arra is, hogy együtt mentünk az "úton", én tovább, te meg vissza a könyvekhez :)))
    Igazán jó ajánló is lett, bár nekem már eddig is listás volt Backman mindkét regénye. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) <3 Igen, neked "kötelező"! :P Meg is lepődtem most, hogy még az Ovét sem olvastad... Tessék gyorsan pótolni :P

      Törlés
  4. Jó volt téged hallani Miamona és a könyvet már én is nagyon szeretném elolvasni. Remélem, lesz olyan jó, mint Ove története volt, azt nagyon tudtam szeretni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Nikkincs! :) Ahogy olvasgattam értékeléseket, többek szerint nem lett olyan jó, bevallom nekem azonban még annál is jobban tetszett! Remélem nálad is betalál! :)

      Törlés
    2. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz. Különösen ott éreztem, hogy na ez kell majd nekem, amikor mondtad, hogy direkt lassan olvastad. Ez sokat jelent szerintem :)

      Törlés
    3. Igen. Jól be kellett osztani a finom falatokat. Utoljára így Joanne Harris: Ötnegyed narancsával voltam. :)

      Törlés
  5. De jó, hogy felraktad, tök jó volt hallani a hangod és nem is tudtam, hogy Pupillával ilyen jó kapcsolatban vagytok :D A könyvet pedig olvasni szeretném!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, PuPillával míves múltunk, jelenünk és remélem jövőnk is van. :) Neked pedig remélem a könyvvel lesz! :))))

      Törlés
  6. Nagyon jó vagy! Gratula, mert szépen, összefüggően és érthetően beszélsz. Jöhet a következő;)

    VálaszTörlés