2014. augusztus 26., kedd

Jessica Brockmole: Levelek Sky Szigetéről






  „Nem lehetsz biztos benne, hogy jó kerékvágásban halad-e az életed, amíg meg nem tapasztalod azt az utat, ami oda vezetett, ahol ma vagy.”  








Buda - 2014. augusztus 26.

Kedves Jessica!

Köszönöm, hogy visszacsempészted, az egy idő óta szánt szándékkal került romantikát olvasmányaimba, és tetted mindezt egy lehengerlő levélregény formájában. Köszönöm, hogy a mai őrült, rohanó világban, megállítottad kicsit a fogaskerekek ádáz őrlését, és rávettél, hogy titkos ládikám legmélyéről előkotorjak én is néhány baráti és szerelmes szót... Elspeth, azaz Sue és Davey története klasszikusan romantikus, néhol már-már zavarbaejtőenk éreztem, de aztán rájöttem, hogy csak az én (/mi) szenzoraink rozsdásodtak be. Igazi olaj volt ez, melytől bejáródtak újra a románc izmaim.
Szívből köszönöm,
Miamona

 „(…) Meg kellett volna tanítanom neked, hogy egy levél nem mindig csak egy levél. A papírra írt szavak átitathatják a lelket.” 

~ Értékelés: 10/9  Ami jó, az jó, és van, hogy nem kell túlragozni. Nem tette Jessica Brockmole sem. Csak egyszerűen írt. Egyszerűen és tisztán. Szerelemről, családról, háborúról, tengerreszállásról, és az erőről, ami bennünk van, csak néha tovább kell keresnünk, mint gondolnánk.





Itt az őszies idő. Nem kell más, csak egy takaró, egy ágy/kanapé/fotel/babzsák, egy pohár testes vörös, vagy gőzölgő tea/kávé/kakaó és máris átadhatjuk magunkat annak az érzésnek, aminél oly könnyű mellényúlni, túlzásokba esni, de nekünk nem kell ezen aggódni, csak rábízni magunkat az írónőre, aki elvarázsol, elbűvöl és megerősíti, vagy újra megmutatja miért is szeretjük/ szeressük a romantikát... És plusz pont jár azért a gondolatért, hogy szüleinknek is volt első fejezet az életükben, illetve, hogy az én első fejezetemről a gyerekem vajon mennyit fog/ akar majd tudni...

A könyvet köszönöm PuPillának! Aki mindig tudja mire vágyom. :)




6 megjegyzés:

  1. Románc izmok, ez nagyon jó, csakúgy, mint amit a könyvről írtál! :) Nálam ez a könyv az idei kedvencekbe került és a karácsonyi pihi alatt tervezem, hogy újra elolvasom majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nálam a feldarabolás miatt nem lett kedvenc. Van olyan könyv, aminek jót tesz az elnyújtás, ennek úgy látszik nem... Lehet, hogy majd egyszer én is újraolvasom egyszuszra. :)

      Törlés
  2. De szépen írtál róla! Ó, és a románc izmok, hát nekem is nagyon tetszik! :) Csak csatlakozni tudok Nikkincshez, nekem is idei és kedvenc is lett. Örülök, hogy szeretted a szép romantikáját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, és a borító... bár sikerült kissé salátává olvasnom, akkor is gyönyörű :)

      Törlés
    2. Ugye? Annyira illik hozzá, az elején nekem nem annyira tetszett, de a történettel a szívemhez nőtt. :)

      Törlés
    3. Nekem első pillanattól tetszik. :)

      Törlés