2015. december 31., csütörtök

BÚÉK 2016!


Képek forrása: Pinterest és we♥it

Drága olvasni szerető emberek!

Ezúton kívánok mindenkinek nagyon vidám, lármás vagy éppen csendes szilvesztert, valamint álmokban és megvalósításukban, rengeteg jó könyvben és mindenek felett szeretetben gazdag Boldog Új Évet!
Veletek, jövőre, ugyanitt!


Vidámság, pezsgő és pár jó könyv legyen veletek,
Miamona

2015. december 24., csütörtök

Karácsony

Minden kedves olvasómnak és idetévedő könyvszeretőnek nagyon boldog, meghitt, áldott, békés, mosolyban, ölelésben és persze könyvekben is gazdag karácsonyt kívánok! Köszönöm, hogy vagytok és olvastok! Ne hagyjátok abba! :)

Úgy látszik, a jézuska is szereti, ha olvasok...
Addig is csendben vagyok ;) :D

2015. december 20., vasárnap

Anna Gavalda: Billie


„Nincs szerencsecsillag. Nincs égbolt. Nincs Isten, Csak mi vagyunk ezen a kurva égitesten, senki más, már vagy ezerszer elmondtam neked.”

Igen, már vagy ezerszer el, én mégis újra meg újra akarom hallani Anna Gavalda szájából, mert úgy, ahogy ő mondja, nem mondja senki más… Valahányszor tőle olvasok, kicsit olyan érzésem van, mint azoknak az állatoknak lehet, akik a meg-megcsillámló homokba hemperegve igyekeznek megtisztulni és védőréteget vonni a bőrükre. Először marhára fura érzés, szúr, dörzsöl és horzsol, aztán a fájdalom később sem múlik el, csak valahogy már jól esik, mert érzem benne az életet...

2015. december 19., szombat

Kincskereső könyv-eredmény

Forrás: we♥it.com

Kedves Kincskeresők! Az idei vadászszezon véget ért, a játék lezárult. Köszönöm mindenkinek, aki velem játszott, többségében mind összeszedtétek a helyes kincseket. :) Remélem élveztétek a kalandot, és legközelebb is számíthatok rátok!

Nem is húzom tovább az idegeket, lássuk ki nyert, ki választhat a könyvlistából és ki gazdagodhat egy új könyvbe bújtatott új világgal. Aki mindezt megteheti, az nem más mint:

2015. december 13., vasárnap

Claire North: Harry August csodálatos élete

Kálacsakra, uroboroszKronosz Klub és kvantumtükör. Ha azt mondom, erről szól a könyv, sokan valami nyakatekert, különös, fantasyval vegyes sci-fi sztorit vélnének sejteni, és végül is nem állnak távol az igazságtól, azzal a különbséggel, hogy Harry August csodálatos életében minden olyan valós. Legalábbis valósnak hat. Én pedig értékelem az ilyen történeteket. Ahogy anno a Stallónál simán elhittem volna, hogy trollok márpedig léteznek, itt is már-már teljesen természetesnek hatott, hogy vannak emberek, akik megszületnek, leélik az életüket, meghalnak, majd újra megszületnek és kezdik az egészet elölről. A kor ugyanaz, a test ugyanaz, a világ is ugyanaz, mégis más, az elme több, kiegészülve minden korábbi élet élményeivel, tapasztalatával, tudásával. Ez (nem csak) az egyetlen (de fő) pontja a könyvnek, amit nehezemre esett megemészteni. Hogy egy gyermek akár már 3-4 éves kora körül derengeni kezdjen, 5-6 évesen pedig ténylegesen magára és különleges helyzetére eszméljen. Mert ez, ha belegondolunk, szomorú. Mindamellett további kérdéseket vet fel, mint a történet egésze. Mint a képregényekben, animációkban, csak úgy villámlik ki az ember fejéből a temérdek mennyiségű kérdőjel már az elejétől, egészen a könyv becsukása utánig. Én még párommal is jót diskuráltam róla a vasárnapi ebéd fölött... :) 

2015. december 11., péntek

Miamona's Reading Challenge 2015

Nos, a 2015-ös év, vele együtt az egész éves kihívásom is lassan a végéhez közeledik. Remélem élveztétek, találtatok a "teljesítése" közben kincseket, újdonságokat, meglepetéseket, rácsodálkozást, szereztetek maradandó élményeket. Én igen! Ezzel kapcsolatban kitettem egy szavazást is jobb oldalt, ha van kedvetek szavazzatok! :) 
Szép számban csatlakoztatok hozzám, és sokan megosztottátok már velem a szuperebbnél szuperebb listátokat, amik bevallom tovább növelték saját, így is lassan a végtelenségbe kanyargó várólistámat, de jól van ez így, hisz ez is a célok között volt. :) Köszönöm mindenkinek, hogy részt vett, saját listával vagy követve az enyémet. Nyugalom, még van időtök egy-két maradék kategóriára is! :) Lássuk akkor az én kis stószom hogy alakult, mi kerekedett belőle...

2015. december 8., kedd

Kincskereső könyv-karácsony

Játék! Játék! Játék! Játék! Játék! Játék! Játék! Játék! Játék! Játék!


Ha emlékeztek még, egyszer már invitáltalak titeket egy kincskereső kisködmönre játékra, ahol is a lényeg az volt, hogy bejegyzésekben elrejtett információk után kellett lehetett nyomozni. Mivel nyakunkon és szívünkben a karácsony lassan, arra gondoltam, egy könyvvel és vele együtt egy mosollyal többet csempészhetnék valaki fája alá idén is, mit szóltok? :)

A tét nem kicsi! A szerencsés nyertes, a Libri Kiadónak hála ugyanis, egy három fantasztikus könyvből álló listából választhatja ki melyiket szeretné a fa alatt magához ölelni.