2015. július 29., szerda

Százezer

Forrás: sarahwilkins.net


Még százezerszer mondom el, ha nem hiszel nekem. 
Legalább te maradj itt velem! 
Mert annyi minden változik, s nem biztos semmi sem, 
Legalább te legyél az nekem!  


2015. július 27., hétfő

Témázunk: Nézd, mit tettél velem: őrült lett a honey bunny ♪

Képek forrása. Pinterest
Az utóbbi pár Témázunk-ból kimaradtam, de most ismét gyeplőt ragadok, és a betűk közé csapok, mert a mostani Téma nem más, mint a címben található Sugarloaf dalszöveg, vagyis, hogy Mivé lettem?! Na persze e cseppet sem költői kérdés a könyvek hatására vonatkozik!

Hogy rögtön az elején egy kis "kulisszatitkot" eláruljak, nem igazán tudtam hogy fogjak neki ennek a posztnak, csak azt tudtam, hogy írni akarok, mert úgy érzem, rengeteget változtam a könyvek és aktív olvasás hatására, így az lett végül a taktikám, hogy szavakat írtam, milyen(ebb) lettem, és mivel korábban már többször leírtam a számomra sorsfordító és meghatározó könyveket, ezúttal maradok az általánosság mezején. 

2015. július 18., szombat

Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs


„És elviszlek Félálomországba, vaníliás csókot eszünk, táncolunk, nevetünk, sírunk, bátrak leszünk és megbocsátunk, repülünk a felhőállaton, nagymama pedig Miamas egyik padján fog cigarettázni és várni ránk.” 


De régen írtam könyves bejegyzést... De mégis hogyan kezd neki egy majdnem huszonkilenc éves lány/nő egy majdnem nyolc éves lány/nő történetének ismertetéséhez, ami egy majdnem harmincöt éves fiú/férfi tollából és elméjéből, szívéből és lényéből származik?! Főleg akkor, ha a könyv, vélhetően az év leglegleg... olvasmánya lett?!

2015. július 7., kedd

Miamona irkál: Zolika

A következő sorokat a valóság ihlette. Figyelem, csak 18 éven felülieknek, trágár tartalom! Nem vicc! 




ZOLIKA


Zolika nem nézhet tévét, mert a tévében sok az erőszak, a trágársárkány és ezer minden más, aminek a nevét Zolika, akárhogy is próbálta, nem bírta megjegyezni. Zolika így az iskolai szünetekben rendre nem tudja mi történt a Robosztus Rémek tegnapi epizódjában, amiért a többiek gyakran gúnyolják. Mióta megosztotta a többiekkel miért nem nézheti, jobban mondva nézi – mert Zolika okos gyerek, igyekezett a nem tévézésből személyes, szent és szilárd meggyőződésen alapuló elvi kérdést csinálni –, azóta Zolikát trágársárkánynak csúfolják. De mivel ez túl hosszú szó, túl nyelvtörő Zolika osztálytársainak, így az elmúlt hetekben nemes egyszerűséggel trágyássá rövidült.