2013. február 24., vasárnap

Popcorn jelentések - Harry Potter és a Félvér Herceg








Az előző után kicsit fellélegeztem, mert mintha csak rászóltak volna a rendezőre, kicsit jobban összekapta magát...

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

(we♥it.com)

Többek között három dologra jöttem rá a kötet kapcsán: 
~ Minden jó (!) könyv egy-egy merengő, ami azonnal beszippant és ha külső tényezők ki nem rángatnának, örömmel vesznénk bele az idők végezetéig...
~ Minden jó (!) könyv egy-egy horcrux is, amibe a kedves olvasó bele rejti/felejti/tuszkolja/ássa… lelke egy-egy becses darabját. (Szerencse, hogy nekünk nem kell hozzá gyilkolnunk… igaz, van, hogy kedvünk lenne hozzá, persze pusztán elméleti síkon, (igaz Tom?) És van, hogy megteszik helyettünk a kedves szereplők…) 
~ Minden embernek, minden nap úgy kéne tenni, mintha Felix Felicis-t öntenének a reggeli italába és a világ már rég nem itt tartana...


2013. február 23., szombat

Zsöllye jelentések - Janika

(google.hu)

A Játszd újra Samen felbuzdulva megindultunk a komédia lejtőjén” és a Pesti Színháznál még meghittebb Karinthy Színház fogadott minket tárt karokkal egy feledhetetlen  este erejéig, melynek középpontjában nem más volt, mint: Janika.  


2013. február 21., csütörtök

Zsöllye jelentések - Játszd újra Sam

(we♥it.com)


Most, hogy közel egy éve fővárosi lakosok lettünk mi is, végre sikerült eljutnunk színházba. Sőt, a last minute színház mozgalomnak köszönhetően mindebből szokást is szeretnénk csinálni. Gondoltam jól megférne a könyvek mellett, kéz a kézben, és hátha van aki kedvet kap, szóval elhatároztam, hogy pár sorban megemlítem az általunk megtekintett darabokat, így rögzítve és elmélyítve magamban is az élményt. 
De ne kritikát várjatok, azt meghagyom azoknak, akik értenek is hozzá és ez a dolguk. A pontozás is szigorúan szubjektív. :)


2013. február 13., szerda

Popcorn jelentések - Harry Potter és a Főnix Rendje










A tetszik, tetszik, még jobban tetszik sorozat itt attól tartok megszakad... 


J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Képek forrása: we♥it.com
Már az előző részeknél megfogadtam magamban, hogy ahogy végzek egy könyvvel, rögtön megírom a bejegyzést, míg még friss az élmény és lüktet, mert korábban, mikor visszamenőleg kellett írnom, úgy, hogy közben már nyakig voltam a következőben bizony megszenvedtem mire összehoztam a gondolataimat. Ez most sikerült is, meg nem is, mert bár még a következő könyv legelején vagyok, ennek a résznek az olvasását már jó pár napja befejeztem...


2013. február 3., vasárnap

Popcorn jelentések - Harry Potter és a Tűz Serlege








Mondjon bárki, bármit, nekem ez is tetszett. :) Ahogy a könyvek, úgy (eddig) egyre jobban tetszenek a filmek is. Igaz, hogy itt már azért kellett kurtítani jócskán, de így is 2 és fél óra masszív élvezet. :)


J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

(we♥it.com)

Te szent makréla! Merlin szakállára mondom, ez nem semmi volt!